SISARET-KOLLEKTIIVI

Sisaret-kollektiivi on vapaa teatteriryhmä, joka käsittelee esityksissään aikamme yhteiskuntaa ja nykyihmisen kipupisteitä. Haluamme tuoda teatterin lähemmäs ihmisiä sekä herättää keskustelua.

TULOSSA MARRASKUUSSA 2020

OIKEIN RAKASTETTU

Oikein rakastettu tarjoaa katsojilleen runsaan kattauksen ajassamme jyllääviä teemoja, kuten ylisukupolvisuus, toksinen maskuliinisuus ja identiteetin rakentaminen. Esitys ei kuitenkaan jää jauhamaan vaikeaselkoisia yhteiskuntateorioita, vaan vie katsojansa tragikoomiseen Ilosen perheeseen. Vaikka perhe kärsiikin monenlaisesta osattomuudesta, se on kuitenkin melko tavallinen suomalainen perhe. Vai onko?Perhe Ilonen on valmistautumassa viettämään uudenvuodenaattoa tuttuun tapaansa. Perheen nuorimman pojan rankan avauksen myötä perhe singahtaakin hurjalle aikamatkalle vuosien taakse. Perhe kulkeutuu kipeiden ja haikeiden muistojen äärelle, joiden kautta he yrittävät päästä selville itsestään ja toisistaan. Miten lähelle he pääsevät toisiaan? Miten he selviävät kouristavasta rakkaudentarpeestaan?Tarina on visualisoitu yllättävästi ja sen kulkua ryydittävät esitystä varten tehdyt laulut. Nämäkin elementit esityksessä takaavat kokonaisvaltaisen, aisteja ja ajatuksia kiihottavan teatterielämyksen.Sisaret-kollektiivi on pääkaupunkiseudulla toimiva vapaa teatteriryhmä. Ryhmä haluaa tehdä rohkeaa nykyteatteria aikamme yhteiskunnasta ja ihmisenä olemisen peruskysymyksistä. Se vie teatterin sinne missä ihmiset ovat. 


MENNYTTÄ

HYVÄ MINÄ (Syksy 2019)

Ihminen muuttaa uuteen kaupunkiin. Uusi elämä kutittaa vatsanpohjassa kuin lapsuuden liukumäet. Pian kohtalo kuitenkin pistää näppinsä peliin. Kohtalo rakastaa pelejä ja draa- maa. Kohtalo haluaa opettaa. Se kutsuu Tyypin menneisyydestä ja sitten alkaa pyöritys, jossa mennään hurjaa kyytiä tunnelmasta toiseen. Mielenmaisemat vaihtuvat kuin vuoden- ajat. Ihminen haluaa onnensa vaivatta. Julkaista kivoja selfieitä ja olla mukana kuplassa. Mutta matka hyvään minään ei olekaan helppo. Ihminen masentuu. Ihminen pyristelee, kiljuu, taistelee ja lopulta löytää jotakin hyvin tärkeää.

Tällaista pohditaan pop up-teatterissa Espoon Heikintorilla lokakussa. Sisaret-teatterin esitys on syvällinen tutkielma ihmisyydestä. Vavahduttava esitys itkettää, naurattaa ja herättää myötätuntoa. Se synnyttää yhteiskunnallista keskustelua muutoksesta, yksinäisyydestä ja valinnoista. Esitys ei syytä eikä opeta eikä tarjoa vastauksia. Se antaa katsojalleen mahdollisuuden liittyä näyttämön tapahtumiin oman elämäntilanteensa kautta.


Sisaret-teatterin esikoinen oli Anton Tsehovin Kolmen sisaren pohjalta tehty esitys SISARET. Keväällä 2017 sitä esitettiin täysille katsomoille Lapinlahden vanhassa mielisairaalassa Helsingissä. Nyt nähtävä Hyvä minä on temaattisesti jatko-osa aikaisemmalle tuotannolle.

SISARET -esitys

"Minä kaipaan sellaista ihmeellistä elämää."
Kolme sisarta kamppailevat elämän tarkoituksensa kanssa psykiatrisessa hoitokodissa. Masha, Olga ja Irina. He muistuttavat etäisesti Tsehovin klassikon sisaria. He saattavat olla ne samat, he saattavat olla joitakin muitakin, he saattavat olla sinä ja minä. He odottavat Moskovaan pääsyä, ovat odottaneet jo kauan. Heillä on vain toisensa ja hoitaja, joka ei tunnu selviävän sisarten juuriltaan revityn elämän tuskaan. Sisaret unelmoivat tulevasta täyttymyksestä. He palaavat menneen elämän loistoon. He riitelevät. He tuskailevat. He etsivät, ehkä löytävätkin.
Kimmo Kovasen päällekirjoittamassa ja ohjaamassa Sisaret-esityksessä Tsehovin klassikko on saanut nykyihmistä kohti tulevan muodon ja sisällön. Esitys mietityttää, vavahduttaa ja kysyy: Mikä lopulta on elämän tarkoitus? Milloin ihminen lopulta saa tyydytyksensä?
Työryhmä
Ohjaus & Käsikirjoitus: Kimmo Kovanen
Alkuperäisteksti: Anton Tsehov
Esiintyjät: Pirre Toikkanen, Pia Serkamo, Eija Sihvola, Atso Akkanen ja Anu Myllyniemi
Visualisointi: Työryhmä
Puvut: Eija Sihvola / Tapiolan Juhlapuku
Tuottaja: Ansku Sinisalo